Fórum az energiáról – civil szemmel

 

Fórum az energiáról – civil szemmel

Közösségi energia és 100% megújuló energia forgatókönyv Magyarországon

Az E-misszió Egyesület és az Energia és Környezet Alapítvány fórumot szervez az érdeklődők számára az energia termelés és felhasználás új megközelítéseiről. A fórum időpontja 2015.11.26. csütörtök, 16.30, helyszíne a Nyíregyházi Kosár Közösség háza, Nyíregyháza, Dózsa György u. 38.

A rendezvényen szó lesz egyebek között a közösségi energiás beruházásokról, melyek Nyugat-Európában már közel 20 éve sorban sikeresen valósulnak meg. Az ilyen energiatermelő beruházások újfajta megoldást honosítottak meg, hiszen az így létesülő termelő egységekben – pl. szélerőmű parkokban - az adott térségben élők szövetkezeti formában jelentős részben tulajdonosok.

További izgalmas téma az a forgatókönyv, mely szerint hazánk 2040-re megvalósíthatja a 100%-ban megújuló energiákra alapozott energia termelést és felhasználást. A fórum előadója lesz a forgatókönyv egyik kidolgozója, dr. Munkácsy Béla energia tervezési szakértő.

Zalatnay László, az Energia és Környezet Alapítvány vezetője, a fórum egyik házigazdája szintén gondolkodásra ösztönzi majd a hallgatóságot. Provokatív előadásaival már sokszor és sokféle közönséget zökkentett ki a megszokott gondolkodási sémákból.

A fórum a nemzetközi Közösségi Energia (CO-POWER) projekt keretében és támogatásával valósul meg. A teljes projektről az érdeklődők további információkat találhatnak magyarul és angolul a www.communitypower.eu oldalon.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel vár az E-misszió Egyesület és az Energia és Környezet Alapítvány.