Könyvtár

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Előzetes telefonos (30/495-0425) egyezetés után az alábbi szakmai könyvek irodánkban rendelkezésre állnak:

 

 • The Straw Bale House (Steen, Steen and Brainbridge) – 1994: A szalmabála építészet alapjait, ismert technológiákat írja le a könyv, színes és fekete fehér metszetek és képek illusztrációjában.
 • Strawbale Home Plans (Bingham, Smith) - 2007: A szalmabála építészet alapjait, ismert technológiákat írja le a könyv. Az írók különös hangsúlyt fektettek a már megépült házak alaprajz és fotó illusztrációs leírásaira.
 • The Good House Book (Slarke Snell) - 2004: A könyvben a tradicionális és spirituális élet és létfeltétel kérdését újra és újra feltéve haladunk az első ház jellegű építményektől a modern technológiai megoldásokig. Segítségével átláthatjuk mely éghajlatokon hogyan alkalmazkodhatunk legjobban a nap, víz, szél, természet erejéhez.
 • Small Strawbale: Natural Homes, Projects & Designs (Steen, Steen and Bingham) – 2005: Színes képekkel és rajzokkal gazdagon illusztrált könyv, mely különböző kialakítású egyszerűbb épületeket mutat be. A házakat főleg a tulajdonos építette. Formák, színek, alakzatok, szalmából, kőből és fából.
 • Cordwood Masonry Housebuilding (Rob Roy) – 1992: Fahasábból és vályogból épített házak metszetekkel, fekete-fehér és színes képekkel az a lapozástól az utolsó simításokig.
 • Cordwood Building: The State of the Art (Rob Roy) – 2015: A könyv bemutatja a fahasáb építészetet, mint ősi építészeti technológiát. Példák a világ minden részéről. Jól illusztrált könyv, mely segítséget nyújt azoknak akik fahasábból szeretnék házukat megépíteni.
 • Adobe And Rammed Earth Buildings (McHENRY) – 1984: Ábrák és részletes technológiai leírások a vályog építészetről. Életszerű példák az usából, mexikóból és európából képekkel, ábrákkal.
 • Straw Bale Building: How to plan, design & build with straw (Magwood, Mack) - 2000: Technológiai leírások, robbantott nézetek, képek amelyek a szalmabála építészet technológiai oldalról is fontos metódusait írják le. A könyv nagy hangsúlyt fektet az építészeti irányelveknek való megfelelésre.
 • Rammed Earth Structures (Julian Keable and Rowland Keable) – 1996: A döngölt föld építmények megtalálhatóak a világon mindenfele. A földet a helyszínen nyerik és helyben összeállított fa szerkezetben rétegesen letömörítik, ezáltal egy olcsó, erős és tartós falszerkezetet nyernek. A legjobb eredmény eléréshez viszont ismerni kell a felhasznált föld tulajdonságait. A könyv segít a megfelelő tesztek elvégzésében, hogy a megfelelő technológia kerüljön alkalmazásra.
 • Building With Straw (Minke) – 2005: Színes és látványos képek és metszetek, rövid technológiai ismertetők segítik a kezdő szalmásokat dönteni és eligazodni a szalmabála építészetben.
 • Build it with Bales (Myhrman, MacDonald) – 1997: Gyakorlatias szalmabála építészeti könyv, amit két veteránnak számító szalmaépítő írt. Részletes technikai leírások az alapozástól a tetőig. Bátran írnak a hibrid rendszerekről és helyettesítő technológiákról is.
 • Serious Straw Bale: A Home Construction Guide for All Climates (Lacinski, Bergeron) – 2000: Rendkívül részletes, szerkezeti ábrákkal és képekkel gazdagon illusztrált könyv, amely igyekszik bemutatni a hatékony és jól tervezett szalmaépületnél alkalmazott trükköket és építészeti megoldásokat.
 • Living Homes: Stone Masonry, Log, and Strawbale Construction (Elpel) – 2010: Önjelölt építő első házának felépítése után, továbbképezte magát, hogy bebizonyítsa, lehet hitelmentesen passzív házakat építeni. A ehhez szükséges tudást rengeteg könyv és utazás során gyűjtötte össze. A végeredmény, egy házépítés A-Z-ig rendkívül részletes könyv, amely végigvezet az alapozástól az utolsó szög beveréséig.
 • Adobe Homes For All Climates: Simple, Affordable, and Earthquake-Resistant Natural Building Techniques (Schroder, Ogletree) - 2010: Vályogépület, technológiai leírások, tippek, trükkök a világ minden részéről.
 • Using Natural Finishes: Lime- & earth-based plasters, renders & paints (Weismann & Bryce) - 2008: Modern, gazdagon illusztrált k2008önyv, amely a természetes vakolatok és felületbevonatok témája köré szerveződik. Receptek és részletes probléma-megoldás leírások.
 • Earthen Floors: A Modern Approach To An Ancient Practice (Crimmel, Thomson) – 2014: A föld padló gondolata nem áll távol az emberi természettől és bár ősi technológiáról van szó, annak modern kori felhasználása igényel bizonyos ismereteket, melyeket a könyv írója megpróbál minél pontosabban átadni.
 • Timber Framing for the rest of us (Rob Roy) – 2004: Az ácsmunka mindig is komoly kézügyességet és ismereteket igényelt. A könyv igyekszik bemutatni azokat a modernt eljárásokat, technikákat, amikkel gyorsabban, stabilabb és szebb szerkezeteket lehet létrehozni. A könyv jól illusztrált és jelentős mennyiségű ábra és kép segíti a jobb megértést.
 • The Beauty of Straw Bale Homes (Athena and Bill Steen) – 2000: A színes képekkel gazdagon illusztrált könyv nagy segítek nyújt azoknak akik még csak most ismerkednek a szalmabála építészettel.
 • More Straw Bale Building (Magwood, Mack, Therrien) – 2005: A szalmabála építészet, mint a megannyi építészeti forma az elmúlt évtizedekben nem csak terjeszkedett, de fejlődött is. A könyv írója megpróbálja a régről ismert technológiát elhelyezni a modern korban, megmutatni az új lehetőségeket és utat mutatni az új generációnak.
 • Earthbag Building: The Tools, Tricks and Techniques (Hunter, Kiffmeyer) – 2004: A könyv egy összeszedett útmutatója és technológiai leírása annak, hogyan lehet földel töltött zsákokkal házat építeni.
 • Shelter (Khan, Easton) – 1973: A menedék több mint egy tető a fejünk fölött. A könyv visszavezet minket az építészet alapjaira és segít újraértelmezni az ember-szükséglet kapcsolatot, hogy ebből a pontból kiindulva jobban megértsük az élhető ház fogalmát.
 • Shelter II (Khan, Easton) – 1978: 5 évvel a shelter első részének megjelenése utána megjelent a második rész, amely hasonlóan az elsőhöz rengeteg vizuális tartalommal rendelkezik és ha lehet még részletesebb leírásokat tartalmaz azokról a ma is használt építészeti megoldásokról, melyek élhető, de még is költséghatékony építményt eredményeznek.
 • Home Work: Handbuilt Shelter (Khan) – 2004: A könyvben található 1100 fotó és 300 illusztráció újraértelmezi azt, amit konvencionális értelemben háznak gondolunk. Vizuális élmény és fejtágító, amely az emberi kéz termékenységét és az építészet lehetőségeit mutatja be a lehető legélvezetesebb módon.

 

A  könyvek beszerzését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

 

Energia és Környezet Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.

energiaeskornyezet@gmail.com

42/504-403

Adószámunk: 18794982-1-15